FLL

FIRST LEGO League

Bij de FIRST LEGO League (FLL) bouw je robots van LEGO Education Mindstorms of LEGO Education Spike. Die robots moeten geprogrammeerd worden om in 2,5 minuut zoveel mogelijk punten te scoren op de wedstrijdtafel.

Ook moet je met je team een onderzoeksproject uitvoeren waarbij je op zoek gaat naar een oplossing voor een echt maatschappelijk relevant probleem. Het onderwerp voor het project is elk jaar anders. Het onderwerp is nu: iets bedenken waardoor mensen met plezier meer gaan bewegen of sporten. Vorig seizoen moesten we een gebouw ontwerpen. Het jaar daarvoor een oplossing bedenken om in de ruimte te kunnen overleven, en daarvoor over hoe je beter met (drink)water kunt omgaan). Altijd uitdagend en leuk!

Teams

Wij hebben op dit moment 1 FLL team: de Pretty Smart Future Builders. Zij doen voor het eerste jaar mee.

Bij ons kun je FLL het hele jaar door doen. In het ‘off-season’ (januari-juni) leer je robots bouwen en programmeren en onderzoeks- en presentatievaardigheden. In het competitie-seizoen (augustus-december) werk je hard aan de robot en het project om je zo goed mogelijk voor te bereiden op wedstrijden waar je allemaal andere teams uit de regio tegenkomt.

Voor wie?

FIRST LEGO League is geschikt voor alle kinderen tussen 9 en 14 jaar die dol zijn op ontdekken, knutselen, robots, programmeren, lego, presenteren, dingen regelen en plezier maken met andere kinderen. Je hoeft niet alles daarvan leuk te vinden. Je werkt niet voor niets in een team!

Schuiven naar boven