FTC-team in de prijzen in Eindhoven

Geholpen door sponsoren JC-Electronics, Boikon, de Woldborg en Schuiling Wonen en Slapen timmeren ze aan de weg om Groningen duurzaam op de kaart zetten in de wereld van de techniekwedstrijden en robotica-competities.

Pretty smart robotics

Tijdens het FIRST Tech Challenge Benelux kampioenschap in Eindhoven, waar teams uit heel Europa aan deelnamen, bereikte afgelopen zaterdag team Pretty Smart Robotics de finale tijdens de robotwedstrijden en wonnen daarnaast de Motivate award. Deze award is voor het team dat onder andere uitblinkt in teamspirit en het enthousiasmeren van anderen voor hun robotica sport. Deze prijs past goed bij het hechte vriendenteam uit het Westerkwartier dat bestaat uit Sander (16), Lars (16) en Anne-Maaike (16) van de Lindenborg in Leek, Tess (16, Montessori Vaklyceum) en Loes (15, Leon van Gelder).

Geholpen door sponsoren JC-Electronics, Boikon, de Woldborg en Schuiling Wonen en Slapen timmeren ze aan de weg om Groningen duurzaam op de kaart zetten in de wereld van de techniekwedstrijden en robotica-competities.

Lange historie van prijzen
De Motivate award die het team won, prijkt straks mooi in de prijzenkast van Science & Robotics vereniging Pretty Smart met dependances in Zuidhorn (in het Nautilus) en Grootegast (in de Woldborg). De meisjes uit het team wonnen eerder in de FIRST LEGO League al meerdere kampioenschappen en prijzen en kregen al drie tickets voor WK’s in de Verenigde Staten. Ze zetten hun prestatiereeks mooi door in de hogere klasse van de FIRST Tech Challenge

Over twee weken mag het team nogmaals laten zien wat ze kunnen tijdens de Kaiserlautern Invitational in Duitsland, waar ook een ticket voor het WK in Houston (19-22 april) valt te winnen.

Schuiven naar boven