FTC Team Pretty Smart Robotics 2e op het NK in Breda

Ons FIRST Tech Challenge Team Pretty Smart Robotics is zaterdag 8 februari als 2e geëindigd op het FTC NL League Championship, het open Nederlands Kampioenschap, door als Alliance Captain de finale te weten te bereiken.

In het debuutjaar waren vooraf de verwachtingen optimistisch maar realistisch, het meedoen met top 24 teams uit Nederland, Duitsland en Zwitserland was op zich al een prestatie. Omdat de resultaten uit de twee League Meets mee werden genomen naar het eindtoernooi begon PSR de dag op de 10e plek.

Na de 5 kwalificatiewedstrijden in de middag was het team opgeklommen naar de 3e plek in de eindstand en mocht het als een van de vier captains een Alliantie kiezen waarmee in de eliminatierondes zou worden gespeeld. De halve finales werden gespeeld tegen de Alliantie van het als 2e geplaatste team in een best-of-three waarbij met 2-0 werd gewonnen.

De finale werd een absolute kraker tussen onze Alliantie en de nummer 1 Alliantie, ook volgens het best-of-three principe. Na twee matches was de stand 1-1 en moest de 3e partij het verschil maken. In deze beslissende match van de spectaculaire finale gingen beide Allianties er vol voor en moest iedereen maximale risico’s nemen en tot het uiterste gaan. Na 2,5 minuut intense strijd bleek PSR helaas net te kort te zijn gekomen en moest de winst en bijbehorende kwalificatie voor het WK worden gelaten aan Pink to the Future uit Den Haag.

Het behalen van een finaleplaats – en ook nog eens als Alliance Captain- is een geweldige prestatie die we vooraf niet hadden zien aankomen. We zijn heel trots op ons team Pretty Smart Robotics en hun Finalist Alliance-partners Team ProBotiX uit Hapert en team Zappp uit Eindhoven.

Schuiven naar boven